Klassresa till Prag med linjebuss
6 dagar

Klassresa till Prag med linjebuss

fr 1 880 SEK Visa avgångar

Klassresa till Prag med linjebussfr 1 880 SEK

Prag är en mycket populär stad att ta med klassen till, speciellt i samband med skolavslutningarna på våren men även på hösten inför terminstarten. Det går att åka med linjebuss, chartrad buss eller flyg. Linjebussen är utan tvekan det billigaste av de tre alternativen, speciellt för mindre klasser som inte kan fylla en hel chartrad buss. Linjebussarna går på fasta dagar och längs en fast rutt, vilket gör att det inte erbjuds någon flexibilitet när det gäller datum eller avreseort. Linjebussen kör till en busstation i Prag och därifrån tar ni er med tunnelbana eller spårvagn till ert boende. En av våra representanter i Prag möter er på busstation och hjälper er med ankomsttransfern.

Exakta tider beror på när och varifrån ni reser. Vi samarbetar med två bussbolag som går på samma dagar, men olika rutter. Båda bussbolagen kör direkt till Prag över natten, bussen gör givetvis pauser längs vägen så ni kan sträcka på benen och fika. Det ena bolaget går från Göteborg med hämtning i Halmstad, Uddevalla och Helsingborg och tar sedan färjan Helsingborg-Helsingör. Det andra bolaget går från Stockholm med upphämtning i bl.a. Norrköping, Linköping, Jönköping, Helsingborg och Malmö för att sedan ta Öresundsbron över sundet.

Programmet bygger på en liten klass med 20 resenärer som reser från Helsingborg och bor på vandrarhemmet Hostel A-Plus i Gamla staden i Prag.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Klassresa till Prag med linjebuss men vissa avvikelser kan förekomma.
buss-klassresa-prag-linjebuss-klassresor-tjeckien

Dag 1: Avfärd
Resan startar i Helsingborg med en helturistbuss från Knutpunkten på eftermiddagen. Ni åker med bussen direkt till Prag, det blir en del stopp på vägen för tankning och bensträckare under natten då bussen kör genom Danmark och Tyskland.

cykelrunda-klassresa-prag-linjebuss-klassresor-tjeckien

Dag 2: Ankomst Prag
Ni anländer till Prag på förmiddagen och bussen kör er då till busstationen Florenc i Gamla staden, där en av våra representanter möter er och tar med er till ert boende med spårvagn eller tunnelbana. Ni kommer fram till vandrarhemmet Hostel A-Plus, där ni checkar in och kommer att bo de närmaste dagarna.

Ni har nu resten av dagen ledig och det finns en hel del att göra i Prag. Något som har blivit mycket populärt at guidade stadsturer på cykel. Ni får cykel, hjälp och den en guide som leder turen. Guiden berättar om Prags sevärdheter och svarar på era frågor, ni cyklar bl.a. till Rådhuset, astronomiska klockan och judiska stadsdelen i Gamla staden, över till Lillsidan med stopp bl.a. vid John Lennon-muren och i Kampaparken. Turen tar ca 2,5 timmar.

Boende på A Plus Hotel & Hostel (★)A Plus Hotel & HostelA Plus Hotel & Hostel i centrala Prag som är beläget i den historiska stadskärnan, endast 10 minuters promenad från Vaclavplatsen och G....

karta-klassresa-prag-linjebuss-klassresor-tjeckien

Dag 3: Fri dag i Prag
Dagen är helt fri, ni vaknar i Prag och har allt staden har att erbjuda lättillgängligt. Ett förslag är att göra en cykeltur idag, om ni inte gjort den dagen innan. Har ni gjort den så kan ni ta en annan kul grej, skattjakt i Prag. Ni delas då in i smågrupper som får kartor, instruktioner och olika uppdrag att lösa i Prag och har ett par timmar på er att lösa uppgifterna. Det är ett annorlunda och lärorikt sätt at lära sig mer om Prag. Skattjakten avrundas med att ni samlas tillsammans med guiderna och priser delas ut till vinnarna.

kutna-hora-klassresa-prag-linjebuss-klassresor-tjeckien

Dag 4: Fri dag i Prag
Ni kan idag välja att följa med på en av de populäraste turerna utanför Prag, till Kutna Hora där den berömda benkyrkan finns. Ni blir då upphämtade utanför ert boende med buss oh guide, som kör er den till den gotiska staden Kutna Hora är ett av UNESCOs skyddade världskulturarv och ligger ca sju mil öster om Prag. Staden är numera mest känd för sin benkyrka, som är en liten kyrka helt inredd med människoben från ca 70 000 människor. Denna kyrka ligger egentligen i förorten Sedlec. Under turen besöker ni benkyrkan och den vackra, mäktiga St. Maria-katedralen.

prag-karlsbron-klassresa-prag-linjebuss-klassresor-tjeckien

Dag 5: Fri dag & hemresa
Idag är det dags att packa och åka hem. Bussen går från samma station som ni kom till, Florenc. Den går på eftermiddagen så ni har en fri eftermiddag och kan passa på och shoppa, ta någon utflykt till eller bara koppla av fram till avresan. Ni tar er sedan på egen hand till busstationen och åker hem genom Tyskland och Danmark under natten.

Dag 6: Ankomst Sverige
Idag anländer ni till Sverige och bussen släpper av er på samma ställe som ni klev på.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Klassresa till Prag med linjebuss.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt6 dagarLäs program1 880:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.