Prague Handball Cup med buss
7 dagar

Prague Handball Cup med buss

fr 2 750 SEK

Prague Handball Cup med bussfr 2 750 SEK

Prague Handball Cup (PHC) är en stor internationell handbollsturnering för ungdomar som alltid hålls under påsken i Prag. Första omgången gick av stapeln 1992 med 24 lag från 9 länder och det blev en direktsuccé. Sedan dess har turneringen hållits varje år med ett stigande antal deltagare. Sedan starten har över 96 000 ungdomar i ca 6 400 lag från 41 länder i Europa, Amerika, Asien och Afrika deltagit i cupen. År 2014 deltog 447 lag från 23 länder; Sverige hade 42 lag från 18 klubbar på plats. Som vanligt hade vi personal på plats i Prag under hela cupen och tag hand om sådant som registrering, informationsmöten och assistans på plats.

För lag med supportrar blir det billigast att resa med en chartrad buss, då kan ni resa från i stort sett var ni vill, t.ex. från er träningshall. Bussen kör er sedan ändra fram till boendet i Prag eller så nära det går beroende på var ni bor då bussarna inte alltid kan köra på alla smågator. Skulle det sedan behövas extra transfers till en av spelhallarna under cupen, blir de också billigare när bussen ändå redan är hyrd, än om ni ska behöva hyra en lokal buss.

Exakt pris på resan beror på varifrån ni startar resan, vilket boende ni väljer och ert antal. Ju fler i bussen, desto lägre pris per person. Vi skickar alltid en offert på just er resa om ni ger oss denna information. En offert hos oss är alltid kostnadsfri och inte bindande på något vis. I prisförslaget antar vi att ni är ett lag på 14 spelare och två tränare, samt några medföljande föräldrar/supportar så ni fyller en 50-buss från Helsingborg och bor på vandrarhemmet Hostel A-Plus i Gamla staden i Prag.

Program

Programmet är standard för Prague Handball Cup med buss men vissa avvikelser kan förekomma.
handboll-prag-prague-handball-cup-buss-sportresor-tjeckien

Dag 1: Avresa ca kl. 16:00
Ni reser med en helturistbuss från en plats som vi har kommit överens om i Helsingborg, där bussen kan stanna och ta ombord passagerare. Ni åker med bussen direkt till Prag, det blir en del stopp på vägen för tankning och bensträckare.

prag-prague-handball-cup-buss-sportresor-tjeckien

Dag 2: Ankomst till Prag
Ni kommer fram till Prag ca kl. 10:00, bussen kör ända fram till ert boende eller så nära som möjligt. Ni checkar in på ert boende med fyra nätter inklusive frukost eller halvpension enligt önskemål. På eftermiddagen eller kvällen håller personal från TjeckienExperten ett informationsmöte med deltagarna och sedan ett möte om själva cupen med ledarna, bl.a. visar vi er hur kollektivtrafiken fungerar och hur ni tar er till era arenor. Lottningen av matcherna är klar till detta möte och ni får alla handlingar som vi för er räkning får vid förhandsregistreringen.

handboll-tjejer-prag-prague-handball-cup-buss-sportresor-tjeckien

Dag 3: Cupen börjar
Idag börjar cupen med gruppspelen, matcherna är 2 x 15 minuter utan klockstopp och utan timeout. Ni tar er till er spelhall på egen hand med kommunal trafik, aktivitetskorten som ingår fungerar som trafikkort till alla bussar, spårvagnar och tunnelbanor.

prag-kvall-prague-handball-cup-buss-sportresor-tjeckien

Dag 4: Speldag 2
Dagens matcher spelas som vanligt ute på de olika hallarna precis som under fredagen. På kvällen är det partykväll för alla deltagare. Ledarnas fest kallas ”Oldies Party” och hålls på samma ställe där ungdomarna har sin fest. Ungdomarnas aktivitetskort är inträdesbiljett till festen, medan ledarna får en biljett per lag till ”Oldies party”. Det går att köpa extrabiljetter, de kostar 5 EUR men måste beställas i förväg.

handboll-tjejer-2-prag-prague-handball-cup-buss-sportresor-tjeckien

Dag 5: Speldag 3
Spelen forsätter med gruppspel och semifinaler i de olika grupperna hela dagen.

handboll-killar-prag-prague-handball-cup-buss-sportresor-tjeckien

Dag 6: Finaldag och hemresa
Under måndagen spelas bronsmatcher, semifinaler, finaler i de olika grupperna. Sista finalen spelas på eftermiddagen, brukligt är 15:00. Eftersom utcheckning normalt sker på förmiddagen, mellan 10:00-12:00, lämnar ni ert bagage i ett bagagerum under dagen. På eftermiddagen samlas ni igen, lastar ombord på bussen och kör hem. Den exakta tiden avgör vi beroende på om ni spelar några matcher idag och rådande trafikläge.

Hemresan blir som nerresan, men omvänd.

Dag 7: Hemkomst
Beroende på trafiken och färjorna kommer ni fram på förmiddagen. Bussen släpper av er på samma ställe som ni klev på.

Mer information om Prague Handball Cup med buss

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er med mer information.

Fält markerade med * är obligatoriska.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.