Prague handball cup med flyg
6 dagar

Prague handball cup med flyg

fr 4 155 SEK

Prague handball cup med flygfr 4 155 SEK

Under varje påsk hålls Prague Handball Cup (PHC) i Prag. PHC är den största handbollsturneringen inomhus för ungdomar och hålls alltid vid påsk, som är en populär period även för privatresenärer. Första gången PHC hölls var 1992 då 24 lag från 9 länder deltog. Det blev en succé och turneringen har hållits varje år med ett stigande antal deltagare för varje år. Till dags dato har över 115 000 ungdomar fördelade på ca 7 626 lag från totalt 42 länder i Europa, Amerika, Asien och Afrika deltagit i cupen. År 2014 deltog 447 lag från 23 länder; Sverige hade 42 lag från 18 klubbar på plats. Som vanligt hade vi personal på plats i Prag under hela cupen och tag hand om sådant som registrering, informationsmöten och assistans på plats.

Lag som reser från Göteborgstrakten och Skåne och som kan fylla en buss brukar tjäna på att resa med en chartrad buss, då kostnaderna fördelas på antalet resenärer i bussen. För lag längre upp i landet kan en bussresa bli rätt lång, om man inte bryter den med t.ex. en övernattning på vägen. Då kan det vara värt att titta på alternativet att flyga, även om det inte är lika flexibelt som en bussresa eftersom flyget inte alltid fungerar med tanke på begränsat antal platser och flygschema.

Exakt pris på resan beror på om ni flyger från Arlanda, Landvetter eller Kastrup, vilket boende ni väljer och ert antal. Flygbolagen har ett max antal platser som säljs till grupper. Vi skickar alltid en offert på just er resa om ni ger oss denna information. En offert hos oss är alltid kostnadsfri och inte bindande på något vis. I prisförslaget antar vi att ni är ett lag på 14 spelare och två tränare, samt några medföljande föräldrar/supportar så att ert totala antal blir 20 resenärer. För exemplets skull antar vi att ni flyger från Stockholm och bor på vandrarhemmet Hostel A-Plus i Gamla staden i Prag.

Program

Programmet är standard för Prague handball cup med flyg men vissa avvikelser kan förekomma.
handboll-prag-prague-handball-cup-flyg-sportresor-tjeckien

Dag 1: Avresa från Arlanda
Ni flyger tidigt, 07:00 från Arlanda och med direktflyg till Prag där ni landar 08:55. Vid ankomsten till Prags flygplats möter en chaufför er i ankomsthallen, han visar vägen ut till bussen där ni lastar ombord allt ert bagage och kör till ert boende i centrala Prag. Ni checkar in på och bor här i fem nätter inklusive frukost eller halvpension enligt önskemål.

På eftermiddagen eller kvällen håller personal från TjeckienExperten ett informationsmöte med deltagarna och sedan ett möte om själva cupen med ledarna, bl.a. visar vi er hur kollektivtrafiken fungerar och hur ni tar er till era arenor. Lottningen av matcherna är klar till detta möte och ni får alla handlingar som vi för er räkning får vid förhandsregistreringen.

handboll-killar-2-prag-prague-handball-cup-flyg-sportresor-tjeckien

Dag 2: Cupen börjar
Idag börjar cupen med gruppspelen, matcherna är 2 x 15 minuter utan klockstopp och utan timeout. Ni tar er till er spelhall på egen hand med kommunal trafik, aktivitetskorten som ingår fungerar som trafikkort till alla bussar, spårvagnar och tunnelbanor.

prag-hast-vagn-prague-handball-cup-flyg-sportresor-tjeckien

Dag 3: Speldag 2
Dagens matcher spelas som vanligt ute på de olika hallarna precis som under fredagen. På kvällen är det partykväll för alla deltagare. Ledarnas fest kallas ”Oldies Party” och hålls på samma ställe där ungdomarna har sin fest. Ungdomarnas aktivitetskort är inträdesbiljett till festen, medan ledarna får en biljett per lag till ”Oldies party”. Det går att köpa extrabiljetter, de kostar 5 EUR men måste beställas i förväg.

handboll-tjejer-prag-prague-handball-cup-flyg-sportresor-tjeckien

Dag 4: Speldag 3
Spelen forsätter med gruppspel och semifinaler i de olika grupperna hela dagen.

handboll-killar-prag-prague-handball-cup-flyg-sportresor-tjeckien

Dag 5: Finaldag
Under måndagen spelas bronsmatcher, semifinaler, finaler i de olika grupperna. Sista finalen spelas på eftermiddagen, brukligt är 15:00. Eftersom hemresan är under morgondagen, hinner ni delta i finalerna och ha en ledig kväll i Prag.

Dag 6: Hemresa
Efter en tidig frukost kommer bussen tillbaka till hotellet för att hämta er till flygplatsen. Ni flyger 09:25 med direktflyg från Prag till Arlanda och landar 11:20. Resan är slut för denna gång och förhoppningsvis har ni gjort riktigt bra ifrån er i cupen!

Mer information om Prague handball cup med flyg

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er med mer information.

Fält markerade med * är obligatoriska.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.