Emelie Nord

Emelie Nord

Jag är en Smålandstös som har emigrerat till Skåneland. Jag tog examen från Turism & Service programmet vid Akademi Båstad hösten 2003. Därefter packade jag väskan för att ge mig ut och arbeta som guide/reseledare i Spanien (Teneriffa & Mallorca). När jag sedan bestämde mig för att flytta hem igen blev Skåne min nya adress och sedan dess har jag arbetat som resesäljare för både researrangör och resebyrå samt anordnat gruppresor. I februari 2009 började jag arbeta för Tjeckienexperten AB.

Vad är det bästa med TjeckienExperten?
För mig som arbetar här är det såklart mina kollegor och mina arbetsuppgifter som innebär att jag får skräddarsy och organisera resor efter varje kunds önskemål vilket gör mitt arbete variationsrikt. För dig som kund är det bästa att vi sätter samman resan efter dina förutsättningar och önskemål och vår fina service såklart!

Vilken är din favoritstad i Tjeckien och varför?
Som storstad är Prag min favoritstad med många vackra byggnader och bra shopping. Den perfekta staden att ta med sin kärlek till över en weekend. Jag vill även slå ett slag för skidorten Spindleruv Mlyn som ligger vackert omgiven av bergskedjan Krkonose. Orten passar bra att besöka både vinter som sommar beroende på vad man har för syfte med resan.

Har du några tips för dem som vill resa till Tjeckien?
Ett perfekt ställe att bo på när man är i Prag är området Mala Strana - Lillsidan som är mysigt och pittoreskt. Här har man närheten till de flesta av stadens sevärdheter så som Gamla Stadens torg, Karlsbron, Vaclav boulevarden och Pragborgen. Här är tempot lite lugnare med en hel del grönområden, mysiga restauranger och caféer, men ändå med en absolut närhet till de stora tursiststråken och den högre pulsen.