Manne Bsoul

Manne Bsoul

Jag är uppväxt i Småland och flyttade ner till Skåne 1997 för att läsa på Lunds universitet till sjuksköterska, men fastnade tidigt för resebranschen, där min karriär började av en slump 1998 på en resebyrå i Malmö. Efter två års deltidsarbete fick jag fast anställning dels som säljare, dels som resledare. På den tiden jobbade jag mest med Nordamerika, Mellanöstern och Asien, fast en och annan resa till Kenya och Tanzania ”slank med”. Jag fick en inblick i produktion och marknadsföring av resor, kunskaper jag har nytta av än idag.

Jag hade varit i Tjeckien två gånger innan jag började på TjeckienExperten, 2000 och 2002. Jag började på TjeckienExperten hösten 2003 och sedan dess har det blivit många fler resor till Tjeckien, både till Prag och andra städer i landet.

Vad är det bästa med TjeckienExperten?
Vår flexibilitet och förmåga att lyssna på våra resenärer. Man säger ju att man aldrig är fullärd och det stämmer in även på oss som researrangör - inget är så perfekt att det inte går att göra bättre. Vi drivs hela tiden framåt och utvecklar nya resor, kontrollerar våra hotell och leverantörer på plats för att se till att de håller servicenivå och standard.

Vilken är din favoritstad i Tjeckien och varför?
Prag är kanske den självklara favoriten - lagom stor så att man kan vandra kors och tvärs i Gamla stan och slinka in på en pub när törsten pockar på. Men jag vill slå ett slag för en annan stad - Karlovy Vary (Karlsbad) ca 15 mil väster om Prag. Det är en liten stad, men med vacker natur och många SPA-hotell och -anläggningar tack vare de många varma mineralvattenkällorna. Det är en populär ort inte bara för avkoppling utan även för golfare och filmälskare då Karlovy Vary Film Festival hålls här varje år.

Har du några tips för de som vill resa till Tjeckien?
Var ute i god tid med din bokning! Det kan inte nog understrykas att ju tidigare man bokar sin resa, desto billigare blir den och desto större chans har man att få det hotell man vill ha. Det finns ingen charter till Prag så flygresorna blir dyrare ju närmare avresa man bokar. Man kan ha tur ibland, men vill man säkra familjesemestern - boka tidigt! Ett annat tips är att inte låsa sig vid boende i Gamla stan. Visst är det mysigt att ha allt inom gångavstånd, men Prags tunnelbana och spårvagnar är lysande och billigt - ni sparar mycket på att bo lite utanför Gamla stan och nyttja kommunikationerna!