Golfresa till Karlsbad
4 dagar

Golfresa till Karlsbad

fr 9 595 SEK Visa avgångar

Golfresa till Karlsbadfr 9 595 SEK

För resenärer som vill ha möjligheten att kombinera golf med klassiskt SPA, finns det bara ett val, Karlsbad! Staden, som heter Karlovy Vary på tjeckiska, är en av landets viktigaste och äldsta kurorter och ligger ca 130 km väster om Prag. Här finns naturliga mineralkällor som har gett upphov till uppkomsten av de många kurhotellen och utgör basen i den tjeckiska SPA-traditionen. Landspaket är mycket vackert och det var en naturlig utveckling att det anlades flera golfbanor här då dignitärer från Europas toppskikt ville kombinera hälsokurerna med golf.

De flesta hotellen i Karlsbad ligger i anslutning till en källa eller nära en sådan, till detta paket har vi valt ut SPA Hotel Krivan som både har en egen källa och dessutom nära andra mineralkällor. Hotellet har restaurang, café, skönhetssalong, bastu, solarium, växlingskontor och garage. Det finns även en liten pool. SPA-avdelningen har en egen mineralvattenkälla och erbjuder ett brett utbud av behandlingar, bl.a. massage, inpackningar av olika slag, syrgasterapi och mycket mer. Ansvarig läkare finns alltid på plats och behandlingarna ges under läkarens övervakning.

Golfen i exempelresan är fördelad mellan tre golfklubbar, Golf Resort Karlovy Vary, Royal Golf Club Marianske Lazne och Golf Resort Cihelny. Transfer till och från varje klubb ingår och programmet går att anpassa efter era önskemål, t.ex. om ni vill ha en lägre resa med fler nätter på golfklubben eller om ni vill kombinera boendet med ett par nätter i Prag före/efter golfen. Exakta utslagstider bestämmer vi i samråd med er.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Golfresa till Karlsbad men vissa avvikelser kan förekomma.
marianske-golfbana-golfresa-karlsbad-golfresor-tjeckien

Dag 1: Ankomst till Karlsbad
Vid ankomsten till Prag möts ni av er chaufför i ankomsthallen, han tar med er till den väntande transferbussen och kör er till Karlsbad, vilket tar lite drygt en och en halv timme beroende på trafiken. Vid ankomsten till hotellet checkar ni in och har resten av dagen fri för avkoppling och möjlighet att ta del av hotellets SPA-avdelnings utbud.

Boende på Hotel Krivan (★★★)Hotel Krivan★★★Hotel Krivan är rankat som ett av stadens bästa spa-anläggningar. Det har ett perfekt läge i Karlsbad nära stadens mineralkällor. Hotel....

karlovy-vary-golfresa-karlsbad-golfresor-tjeckien

Dag 2: Golf på Golf Resort Karlovy Vary
Resans första golfrunda blir på en av Tjeckiens mest välkända klubbar, Golf Club Karlovy Vary. En bil kommer till hotellet på morgonen för att hämta er till golfklubben, där ni spelar 18 hål. Golfbanan är en av landets äldsta och utökades från 9 till 18 hål 1928, ett arbete som blev klart 1933. Det blev dock inte helt klart - klubbhuset och några detaljer kunde inte byggas pga. krigsutbrottet och 1948 klassade kommunisterna golfen som en ”icke önskvärd sport” så all utveckling stoppades. Först 1996 genomgick golfbanan en upprustning och blev en av Europas bästa golfklubbar.

Under eftermiddagen kan ni ägna lite tid åt massage och SPA, eller så följer ni med på en tur till glasfabriken Mosers museum i Karlsbad. Glasfabriken Moser öppnades av Ludwig Moser 1893. Ludwig var en av världens största inom glastillverkning och hans fabrik fick snabbt ryktet som den mest prestigefyllda i Österrike-Ungern. Han fick titeln Hovleverantör till tre stora härskare: Österrike-Ungerns kejsare Franz Josef I, Persiens shah Musaffereddine och Englands kung Edward VII. Detta stärkte varumärket och idag är Moser fortfarande en av världens bästa glastillverkare med ekovänlig och blyfri produktion.

marianske-lazne-marienbad-golfresa-karlsbad-golfresor-tjeckien

Dag 3: Golf på Royal Golf Club Marianske Lazne
På morgonen kommer en bil till ert hotell för att hämta er, idag blir den en runda med 18 hål på Marianske Lazne GC, som är också är en av Tjeckiens allra bästa banor. Banan är väldesignad och har anrika anor, den invigdes 1905 av den engelske kungen Edward VII, då var den Centraleuropas första golfbana. Marienbad har utmanande hål och är mycket välskött, att banan ligger ca 800 meter över havet gör också luften speciellt ren. Banan vindlar fram över det vackra böhmiska landskapet, med skogar och flack mark bland kullarna.

När ni har spelat klart här, åker ni tillbaka till hotellet och har eftermiddagen fri. Dock är Marianske Lazne, eller Marienbad på engelska, likt Karlsbad en av Tjeckiens viktiga och ursprungliga kurorter. Ni kan med fördel stanna här och gå på SPA innan ni återvänder till Karlsbad, eller ta en guidad stadstur i den gamla staden som ligger inbäddad i de grönskande bergen. Hela staden domineras av parker och många väljer att bara koppla av med en bok i någon av parkerna tils hungern gör sig påmind.

cihelny-golfbana-golfresa-karlsbad-golfresor-tjeckien

Dag 4: Golf på Golf Resort Cihelny och hemresa
Efter frukost checkar ni ut från hotellet eftersom ni efter avslutad golfrunda körs direkt till flygplatsen. En bil kommer till hotellet för att hämta er, dagens 18-hålsrunda spelar ni på Golft Resort Cihelny, som ligger mellan Karlsbad och Marienbad. Banan är designad av Gary Player Design Group och invigdes sommaren 2001. Den är en av Tjeckiens yngsta banor men har snabbt blivit en av landets populäraste. Finishen är av högsta klass, banan är trevlig att spela och det är stor variation på hålen, inget är det andra likt. Banan är inte så lång men ett precist spel lönar sig då flera av hålen kantas av vatten.

När rundan är slut, kör er chaufför er direkt till flygplatsen för er hemresa till Sverige. Ni har nu spelat golf i Tjeckiens berömda APA-triangel och har förhoppningsvis passat på och fått massage, kurbad och bastu!

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Golfresa till Karlsbad.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs program9 595:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.