Golfresa till Konopiste
4 dagar

Golfresa till Konopiste

fr 6 245 SEK Visa avgångar

Golfresa till Konopistefr 6 245 SEK

Konopiste Golf Resort ligger ca 40 km söder om Prag och har öppet april-oktober. Detta är en av Tjeckiens bästa golfklubbar och den enda med två 18-håls mästerskapsbanor i Prags närhet. För de som vill öva lite finns även en 9-håls träningsbana. Själva huvudbyggnaden är ett slott med 55 lyxiga dubbelrum och ett par lägenheter om ni skulle vilja bo fyra och fyra. Det finns två restauranger på klubben och under 2013 öppnade klubben även ett SPA, som bland annat har inomhus-och utomhuspooler, bubbelpool, saltbad och bastu. Ni kan också få massage, inpackningar, inhalationer och bad.

Exempelresan är ett förslag som går att anpassa efter era önskemål, t.ex. om ni vill ha en lägre resa med fler nätter på golfklubben eller om ni vill kombinera boendet med ett par nätter i Prag före/efter golfen. Ni kan även byta ut en av rundorna mot en annan golfklubb istället, möjligheterna är många! Exakta utslagstider bestämmer vi i samråd med er.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Golfresa till Konopiste men vissa avvikelser kan förekomma.
golfbana-konopiste-golfresa-konoposite-golfresor-tjeckien

Dag 1: Ankomst
Efter landning tar ni ut ert bagage och möter chauffören i ankomsthallen, han står med en skylt som det står ert namn på och visar er ut till bussen. Ni blir nu körda till Konopiste Golf Resort, vilket tar ca en timme.

När ni kommer fram checkar ni in och har resten av dagen fri att koppla av och utforska klubben. Är ni i tid till lunch så kan ni med fördel börja med detta, för att sedan tillbringa eftermiddagen i SPA-avdelningen eller testa att slå ut och på sätt värma upp på 9-hålsbanan. Ni kan också följa med på en liten utflykt till det närliggande jaktslottet Konopiste, som har gett namn till klubben.

Slottet grundades av släkten Benesovec på 1300-talet vid floden Sazava. Under 1800-talet blev slottet säte för Franz Ferdinand, den österrikiske tronföljaren, som renoverade och modifierade slottet. Det är ett utmärkt exempel på medeltida byggkonst med franska drag, något som är unikt för Tjeckien. Slottet har en vacker park och en imponerande samling jakttroféer och vapen.

Boende på Konopiste Manor (★★★★).

prag-gamla-stadens-torg-golfresa-konoposite-golfresor-tjeckien

Dag 2: Golf på Konopiste Golf Resort
Idag spelar ni 18 hål på Konopistes ena mästerskapsbana, Radecky, förslagsvis på förmiddagen för att ha eftermiddagen fri. Banan är en par 72-bana med 6 484 meters längd. Banan är designad i samarbete med PGA och har lätta krusningar i landskapet, flera bunkrar och en del vattenhinder. Namnet har banan fått efter Vaclav Radecky , som var en av Napoleon-erans marshaller och ägde egendomen.

På eftermiddagen, som är fri om ni inte vill spela en ytterligare runda, föreslår vi en liten utflykt till Prag som ju ligger i närheten. På turen, som innebär transfer fram och tillbaka, får ni en guidad promenad i Gamla staden med svensktalande guide som visar Prags sevärdheter och berättar allt ni vill veta om staden. Turen kan med fördel startas med lunch på ett av Prags många mikrobryggerier innan ni startar själva vandringen.

På kvällen, när ni är tillbaka på golfklubben, kan ni äta en middag på en av Konopistes två restauranger. Tee No.19 eller Steak House St.Florian. De båda restaurangerna erbjuder en kulinarisk upplevelse som har fokus på europeiska, men framförallt traditionella tjeckiska rätter.

konopiste-golfbana-golfresa-konoposite-golfresor-tjeckien

Dag 3: Golf på Konopiste Golf Resort
Er andra golfrunda på denna resa blir 18 hål på Konopistes andra mästerskapsbana, d’Este. Precis som Radecky är det en par 72-bana och är 6 086 meter lång. Den är designad enligt samma princip som Radecky, med lätt kuperat landskap, bunkrar och vattenhinder. Hål 9 ligger på en liten ö och utgör en särskild utmaning. Banan har fått namn efter Ferdinand d’Este, ärkehertigen som var arvtagare till Österrike-Ungern fram till sin död i Sarajevo 28 juni 1914.

Ingen resa till Tjeckien är komplett utan ett besök på ett ölbryggeri, därför rekommenderar vi ett besök på just ett sådant på eftermiddagen. Ett av regionens bästa ölbryggerier är Kozel, som ligger i den lilla byn Velké Popovice ca 30 km norr om Konopiste. Det har bryggts här sedan 1874, men själva bryggeriet har anor från 1300-talet och har prisats för in höga kvalitet. Det återupplivades 1874 av den rike industrimagnaten Fransisek Ringhoffer, som var borgmästare i Smichov (idag en del av Prag). Efter första världskriget passerade en fransk målare byn och berördes så av gästfriheten, att han erbjöd sig att skapa ett emblem för bryggeriet och eftersom ordet ”Kozel” betyder ”get”, fick en get med en bägare öl bli bryggeriets emblem. Under besöket på bryggeriet får ni lära er mer om bryggerikosten och givetvis provsmaka det goda ölet!

Efter besöket på Kozel kör ni tillbaka till Konopiste och har möjlighet att nyttja SPA-avdelningen, spela mer golf eller bara koppla av före middagen.

konopiste-puttning-golfresa-konoposite-golfresor-tjeckien

Dag 4: Golf på Konopiste Golf Resort och hemresa
Efter frukost spelar ni en sista runda på Konopiste för denna resa, antingen på Radecky eller d’Este beroende på önskemål och tillgänglighet. Ett par timmar innan flyget lyfter hämtar en bil upp er och tar er till flygplatsen för hemresan.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Golfresa till Konopiste.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs program6 245:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.