Golfresa till Prag
4 dagar

Golfresa till Prag

fr 7 650 SEK Visa avgångar

Golfresa till Pragfr 7 650 SEK

Golf i Tjeckien är en oförglömlig upplevelse då banorna är lika varierande som den böhmiska naturen. Merparten av Tjeckiens golfbanor anlades i början av 1900-talet och man har sedan dess sett till att bevara och upprätthålla en hög internationell standard. Av de många golfklubbarna i Tjeckien har vi valt att samarbeta med ett fåtal klubbar som håller hög klass och service, med utmanande banor och inom bekvämt avstånd från Prag. Golfsäsongen i Tjeckien börjar i april och slutar i mitten på oktober, vissa år regnar det mycket på våren och då kan säsongen starta lite senare.

Flyget går i stort sett dagligen från Stockholm, Köpenhamn och Göteborg, ni talar om för oss varifrån ni vill flyga så anpassar vi programmet efter aktuella flygtider då de varierar något beroende på flygbolag och avreseort. Själva programmet är vårt mest populära upplägg och kan givetvis kan anpassas efter era önskemål. I grunden består det av flyg, alla transfers och boende samt tre golfrundor á 18 hål på golfklubbar i närheten av Prag. Starttiderna bestämmer vi tillsammans. Ni kan t.ex. förlänga resan med extranätter, lägga till extra golfrundor eller utöka med middagsbokningar och aktiviteter i Prag.

  • Boende på Hotel Hastal i Gamla staden
  • Alla transfers ingår
  • Golf på Konopiste Golf Resort
  • Golf på Karlstejn Golf Resort
  • Golf på Beroun Golf Resort
  • Flexibelt program
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Golfresa till Prag men vissa avvikelser kan förekomma.
karlstejn-slott-golfbana-golfresa-prag-golfresor-tjeckien

Dag 1: Ankomst till Prag
När ni anlänt och hämtat ut ert bagage går ni till ankomsthallen där en chaufför väntar med en skylt som det står ert namn på. Chauffören kör er till ert boende i centrala Prag där ni checkar in och får ert rum.

När ni har checkat in kan ni äta lunch på någon av restaurangerna i närheten av hotellet och eftersom det är er första dag i Prag, rekommenderar vi en stadstur så att ni kan orientera er i Gamla staden och lära er mer om Prag. Ett annorlunda sätt att göra stadsturen med Segway och i så fall börjar turen på Lillsidan. Det är ett annorlunda och roligt sätt att upptäcka Prag på. Turen börjar med en kort genomgång för de som inte åkt tidigare, sedan kör ni från Karlsbron till Petrinparken och upp till Strahovklostret för en fantastisk vy över Prag. Turen fortsätter sedan vidare till Pragborgen och ner till Gamla staden för rundtur i de judiska kvarteren och Gamla stadens torg. Vid turens slut kör ni över Karlsbron till Lillsidan igen, där turen avslutas och ni kan stanna här för att äta middag, eller promenera över Karlsbron igen och tillbaka till era egna kvarter för middagen.

Boende på Hotel Hastal (★★★★)Hotel Hastal★★★★Hotel Hastal är ett familjeägt hotell med ett perfekt läge på en lugn sidogata, med Gamla Stadens torg på ca 3-5 minuters promenadavstå....

konopiste-golfbana-golfresa-prag-golfresor-tjeckien

Dag 2: Golf på Konopiste Golf Resort
Efter frukost kommer en bil till hotellet för att ta er till Konopiste Golf Resort, det är ca 40 km att köra och vi anpassar upphämtningstiden så att ni får lite tid på plats innan ni börjar spela. På Konopiste spelar ni 18 hål på en av resortens två mästerskapsbanor. När ni är klara kan ni ta transferbilen tillbaka till Prag direkt, eller stanna lite längre och äta lunch på golfklubben innan ni återvänder till Prag.

Då eftermiddagen är fri och ni befinner er i ett av de bästa ölländerna, rekommenderar vi att följer med på en ölbryggerirunda som inkluderar svensktalande guide och besök på fyra av Prags minsta bryggerier. Här får ni lära er mer om de olika ölen, hur de bryggs och självklart provsmaka dem. De här bryggeriernas öl finns oftast bara på det egna bryggeriet. Ni kan också passa på att handla med er öl hem. Totalt testar ni åtta sorters öl på sammanlagt ca 2,2 liter och turen avslutas på ett av bryggerierna där ni kan stanna på för middag. Antingen kan ni beställa meny i förväg eller äta à la carte.

prag-golfresa-prag-golfresor-tjeckien

Dag 3: Golf på Karlstejn Golf Resort
Dagens golfrunda spelas på Karlstejn Golf Resort, som har en av Tjeckiens allra bästa banor. Även denna dag hämtar en bil upp er på hotellet och kör till golfklubben, som ligger i skuggan av det gamla slottet med samma namn. Slottet Karlstejn byggdes för att förvara de tjeckiska regalierna och relikerna av Tjeckiens berömde kung Karl IV, som även byggde Karlsbron i Prag. Ni spelar en runda på 18 hål och när ni är klara kör bilden er tillbaka till hotellet, om ni inte vill stanna lite längre för lunch.

Eftermiddagen är återigen fri och till kvällen föreslår vi att ni äter en avslutningsmiddag på restaurangen Nebozizek. Nebozizek är vackert belägen på Petrin-kullen på Lillsidan med fantastisk panoramavy över Prag. Ni tar er upp till restaurangen antingen genom att promenera genom parken eller med en rälslinbana. Nebozizek har en trevlig och avkopplande atmosfär. Är ni tidiga kan ni med fördel ta en drink på uteserveringen och titta på utsikten.

Dag 4: Golf på Beroun Golf Resort och hemresa
Den sista golfrunda på resan blir 18 hål på Beroun Golf Resort som är belägen söder om Prag, inte långt från Karlstejn. Beroun är en modern klubb som öppnade 2009 och är egentligen en privat klubb som bara tar emot medlemmar. Efter avslutad golfrunda kör transferbilen er direkt till flygplatsen där ni checkar in och flyger hem.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Golfresa till Prag.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs program7 650:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.