Sparesa till Marienbad
4 dagar

Sparesa till Marienbad

fr 7 795 SEK Visa avgångar

Sparesa till Marienbadfr 7 795 SEK

I västra Tjeckien ligger den välkända SPA-triangeln Karlovy Vary (Karlsbad), Marianske Lazne (Marienbad) och Frantiskovy Lazne (Franzenbad) där koncentrationen av mineralrika källor är bland de högsta i världen och som årligen lockar tusentals turister. Av dessa tre orter har vi valt ut Marienbad, som ligger bara ca 160 km väster om Prag och är en av Tjeckiens bästa samt mest välkända kurorter med lång tradition av kur- och SPA-hotell. Här finns drygt 60 hälsokällor, fina parker och ett par av landets bästa golfbanor, så den som vill kombinera SPA-resan med golf har ett gyllene tillfälle här.

Många av hotellen i Marienbad har egna källor vilket gör att man inte behöver lämna hotellet för att få sina kurbad och behandlingar. Av hotellen här har vi valt ut fyrstjärniga Falkensteiner Hotel Grand SPA Marienbad, som inte bara har sin egen mineralkälla, Alexandrakällan, utan också stadens största bad- och bastuavdelning (ett 2 500 m² stort SPA med fem pooler och fyra bastu). SPA-avdelningen erbjuder över 160 olika behandlingar för bättre hälsa, vitalitet och skönhet. Skäm bort dig själv och din hud med en föryngrande saltbad.

I grundpaketet har vi inkluderat direktflyg till Prag, som går i stort sett dagligen från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka samt tre nätter på fyrstjärniga Falkensteiner Hotel Grand Spa Marienbad. I paketet har vi även inkluderat ett antal behandlingar. Ni får själva vara med och utforma paketet så det passar er när det gäller resedatum, längd på resan och antalet behandlingar.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Sparesa till Marienbad men vissa avvikelser kan förekomma.
spa-sparesa-marienbad-sparesor-tjeckien

Dag 1: Ankomst till Prag och vidare transfer till Marienbad
När ni har landat och tagit ut bagaget går ni ut i ankomsthallen, där en chaufför väntar på er med en skylt som det står ert namn på. Han visar er ut till den väntande bilen och kör er till Falkensteiner Hotel Grand Spa Marienbad, där ni checkar in och kan koppla av. Transfern tar ca tre timmar så exakt ankomsttid till Marienbad beror på era flygtider.

På eftermiddagen kan ni börja resan med en promenad i staden oh uppleva en del av dess charm, antingen på egen hand eller med en lokal guide. Den stora fördelen med en lokal guide är att guiden visar er till de bästa sevärdheterna, berättar om dem och lär er orientera er i staden och hur allt fungerar här. En vanlig tur tar 2-3 timmar beroende på era intressen.

Middagen serveras på hotellet, precis som de kommande tre dagarna.

Middag ingår.

Boende på Hotel Grand Spa Marienbad (★★★★)Hotel Grand Spa Marienbad★★★★Hotel Grand Spa Marienbad ligger i hjärtat av Marienbad, eller Marianske Lazne som det heter på tjeckiska. Hotellet är det största i de....

cykling-skog-sparesa-marienbad-sparesor-tjeckien

Dag 2: Första SPA-dagen
Dagen börjar med frukost och sedan har ni två av de inkluderade behandlingarna, en bodypeeling på ca 25 minuter följt av en avstressande massage på ca 25 minuter med aromatiska oljor. Detta är ett bra sätt att börja dagen på och rena kropp och själ från vardagsstressen.

Resten av dagen kan ägnas åt fler behandlingar, om ni vill ha en renodlad SPA-resa, eller så gör ni något mer aktivt. I Marienbad kan ni spela golf på någon av de närliggande golfbanorna som är kända inte bara för sin ålder och komplexitet, utan även för hur väl de smälter ihop med landskapet. Det finns också vandrings- och cykelleder i den omgivande skogen och bergen för den som komma ut i naturen och andas ren, frisk luft.

Frukost och middag ingår.

marienbad-fontan-sparesa-marienbad-sparesor-tjeckien

Dag 3: Andra SPA-dagen
Efter frukosten får ni dagens två behandlingar, först en avslappningsmassage på ca 45 minuter, följt av lite vila och sedan en helkroppsinpackning med örter på ca 25 minuter. Ni har sedan resten av dagen fri.

Beroende på när på året ni kommer hit, finns det lite olika aktiviter att ta del av. På våren till exempel öppnas Park Bohemium för året och här finns skalenliga modeller (skala 1:25) av de viktigaste historiska och tekniska monumenten i Tjeckien i en vacker park. Kommer ni i början av juli får ni uppleva festivalen ”Jazz SPA”. På hösten är det som gjort för ridning, då träden i parkerna skiftar färg och den klara luften ger suverän sikt. Även på vintern finns det saker att göra utanför SPA-hotellen; julmarknaderna blommar upp och skidliftarna öppnar.

Frukost och middag ingår.

Dag 4: Hemresa
Nu är det dags att ta farväl av Marienbad och bergen för denna gång, ni äter frukost och packar sedan resväskorna i transferbilen som kör er till Prags flygplats. Ni checkar in och flyger hem efter en avkopplande vistelse i en skön miljö, redo för vardagen!

Frukost ingår.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Sparesa till Marienbad.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs program7 795:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.