Sparesa till Prag
4 dagar

Sparesa till Prag

fr 4 995 SEK Visa avgångar

Sparesa till Pragfr 4 995 SEK

SPA-traditionen i Tjeckien är mycket gammal och känd världen över, när tjeckerna normalt åker till ett SPA-hotell, så stannar de i en vecka och följer hotellets speciella dieter och behandlingsprogram, medan det för oss svenskar mest handlar om en helg då vi skämmer bort oss med en välbehövlig massage och avkoppling från vardagsstressen.

Hotel Hoffmeister & SPA ligger vid foten av den kulle som den välkända Pragborgen vilar på och ligger därmed perfekt för den som vill kunna ta del av allt Gamla staden och Lillsidan (Mala Strana) har att erbjuda. Hotellet är byggt av Martin Hoffmeister, som inspirerats av sin far Adolf Hoffmeister (1902-1973), författare, konstnär och livsnjutare. Hotellet är fortfarande familjeägt och har ett konstgalleri, inte bara med verk av Adolf Hoffmeister utan även av hans vänner, bl.a. Franz Kafka, Milan Kundera, Salvador Dali, Picasso och Andy Warhol. Hoffmeisters SPA-avdelning heter Lily Wellness Center & SPA och är påkostad, komplett med Juvena skönhetsrum. Centret erbjuder en rad olika behandlingar baserade på klassiska terapimetoder kombinerade med exklusiva Juvena-behandlingar. Hotellet har även en fin restaurang, kaffebar, sommarterrass och en vinkällare, vilket tillsammans ger gästerna stora möjligheter att njuta av förstklassig mat och dryck med franska influenser under sin vistelse.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Sparesa till Prag men vissa avvikelser kan förekomma.
spatillbehor-sparesa-prag-sparesor-tjeckien

Dag 1: Ankomst till Prag
När ni har landat och tagit ut bagaget går ni ut i ankomsthallen, där en chaufför väntar på er med en skylt som det står ert namn på. Han visar er ut till den väntande bilen och kör er till hotellet, där ni checkar in.

Efter att ni har checkat in och ätit lunch kan ni följa med på en tur som tar er genom slottsträdgårdarna, Pragborgen och Lillsidan. Denna tur är kanske den vackraste men fungerar bäst under perioden maj-september. Ni besöker de vackra barocka trädgårdarna Valdstejnska, Lederburska och Palffyova på er väg upp mot borgen Hradcany. De gamla trädgårdarna hör till herresäten och adelshus från medeltiden och framåt, många av dessa gamla hus är idag ambassader, muséer eller regeringsbyggnader. Väl uppe i borgen besöker ni bl.a. St. Vitus-katedralen och kan njuta av den fina utsikten över Prag. Returen går genom Lillsidan och avslutas på Lillsidans torg.

Middagsförslag: U Medvidku

Prag är känt för sina ölbryggerier och ett av de minsta är U Medvidku, mitt i Gamla staden. Bryggeriet har flera salar i olika storlekar och experimenterar gärna med sina öl med små serier. Bryggeriet har också ett bra kök som serverar tjeckiska rätter så ni kan börja resan med gott tjeckiskt öl och en rejäl tjeckisk middag. Då bryggeriet ligger mitt i Gamla staden har ni sedan nära till precis allt Prag erbjuder på kvällarna - teater, opera, kvällskonserter och mycket mer!

Boende på Hotel Hoffmeister & Spa (★★★★★)Hotel Hoffmeister & Spa★★★★★Hotel Hoffmeister & Spa ligger på Lillsidan, den barocka stadsdelen på andra sidan floden sett från Gamla staden. Hotellet ligger vid f....

grotta-sparesa-prag-sparesor-tjeckien

Dag 2: SPA-dag
Under dagen kan ni koppla av och njuta i hotellets SPA-avdelning. De fasta punkterna idag är ångbastu klockan 16:00 med efterföljande massage 16:30 (ordningen kan kastas om och ni kan välja andra tider). Förmiddagen blir på så vis ledig och ni kan ta en cykeltur i och runt Gamla staden.

Cykelturen börjar 11:30 (eller 14:30 om ni tar SPA-behandlingarna på förmiddagen) med att ni samlas vid cykeluthyraren, där ni får hjälm och instruktioner av guiderna som sedan tar med er på en runda i Prag! Det är lätt att ta sig fram på cyklarna och under den 2,5 timmar långa turen cyklar ni bl.a. till Rådhuset, astronomiska klockan och judiska stadsdelen i Gamla staden, över till Lillsidan med stopp bl.a. vid John Lennon-muren och i Kampaparken innan ni återvänder till startpunkten, lämnar tillbaka cyklarna och tar er tillbaka till hotellet för eftermiddagens behandlingar.

Middagsförslag: Nebozizek

På Lillssidan, samma sida av staden där ni bor, finns en park som sträcker sig uppför Petrinkullen och på vars topp en skalenlig kopia av Eiffeltornet är uppförd. Under detta torn ligger Nebozizek, en trevlig restaurang med fin atmosfär och mycket bra mat utan att bli överpretentiös. Man når restaurangen antingen genom att åka rälslinbana genom parken, eller till fots. Från Nebozizek har man en fin vy över Prag i skymningen och är man tidig kan man ta en fördrink ute i trädgården om vädret tillåter. Nebozizek blandar tjeckiska mattraditioner med fransk elegans, drinkarna är suveräna och under middagen spelar oftast en pianist. Restaurangen har stora panoramafönster så vyn över Prag kvarstår under kvällen.

gamla-staden-sparesa-prag-sparesor-tjeckien

Dag 3: Fri dag
Dagen är fri att göra vad ni önskar. Ni kan koppla av på hotellet, ta fler SPA-behandlingar eller strosa runt på egen hand i Prag. Ni kan också åka på en utflykt utanför staden till t.ex. benkyrkan i Kutna Hora, slottet i Karlstejn eller Theresienstadt.

Den gotiska staden Kutna Hora är ett av UNESCOs skyddade världskulturarv och ligger ca sju mil öster om Prag. Staden är numera mest känd för sin benkyrka som är en liten kyrka helt inredd med människoben från ca 70 000 människor. Denna kyrka ligger egentligen i förorten Sedlec. Kutna Hora är också känt för sina silvergruvor som var grunden för Tjeckiens rikedom under medeltiden. Tjeckiens myntverk låg också här, bakom tjocka murar. Under turen besöker ni benkyrkan och den vackra, mäktiga St Maria-katedralen.

På kvällen äter ni en avslutningsmiddag på Restaurang Nebozizek. Restaurangen ligger på Lillsidan, halvvägs uppför Petrinkullen. Ni tar er upp till restaurangen med en rälslinbana och härifrån har ni en fantastisk panoramavy över Prag. Nebozizek har en trevlig och avkopplande atmosfär och här serveras ni en trerätters middag. Är ni tidiga kan ni med fördel ta en drink på uteserveringen och titta på utsikten.

Dag 4: Hemresa
Ca två timmar innan ert plan lyfter, kommer en bil till hotellet för att köra er tillbaka till flygplatsen för er hemresa. Förhoppningsvis har ni haft några mycket trevliga dagar i Prag och många fina minnen med er i bagaget!

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Sparesa till Prag.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs program4 995:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.