Weekendresa till Prag med Hotel Petr
4 dagar

Weekendresa till Prag med Hotel Petr

fr 2 910 SEK Visa avgångar

Weekendresa till Prag med Hotel Petrfr 2 910 SEK

★★★

Prag är en av de mest lättillgängliga städerna i Europa och dessutom en av de vackraste. För oss svenskar är det som mest två timmars direktflyg från Stockholm, eller drygt 1,5 timmar från Köpenhamn, för att nå Europas hjärta. Med tanke på att prisnivån på det mesta generellt är lägre än här hemma blir det dessutom inga stora hål i plånboken efter en weekend i Prag till skillnad från andra storstäder. Fast det beror förstås på om du ger dig in i de lyxigare butikerna eller inte, lyx är likadan världen över! Men för dig som vill ha en billig weekend i Prag har vi gott om rekommendationer och tips!

  • Följ med på en guidad tur i Gamla stadens gränder
  • Utforska Prags ölbryggerier
  • Låt adrenalinet pumpa i en rysk pansarvagn
  • Fyll på garderoben med billig shopping
  • Upplev en äkta kammarkonsert i en maffig konserthall
  • Korsa Karlsbron där svenska hären stoppades 1648
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Weekendresa till Prag med Hotel Petr men vissa avvikelser kan förekomma.

Vårt koncept är rätt enkelt; vi erbjuder resor inkluderande flyget och boendet för att inte tvinga på dig som resenär en massa onödiga tillägg. Du kanske har varit i Prag ett dussin gånger och kan staden innan och utan. Men har du inte det så kan du lägga på ett antal pusselbitar på din resa i form av bekväm flygplatstransfer, guidade turer i och runt Prag och bordsbokningar på restauranger. Programmet nedan är ett förslag och aktiviteterna ingår således inte i paketpriset.

weekendresa-prag-hotel-petr-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 1: Ankomst till Prag
Efter landningen hämtar ni ut ert bagage och går ut i ankomsthallen, där en chaufför väntar på er med en skylt. Han visar er ut till den väntande transferbilen och så kör ni in till Prags centrum och er hotell. När ni har checkat in och lämnat bagaget är ni troligen hungriga på lunch och kanske en kall öl. Vi föreslår att ni tar er till en av de lokala pubarna eller restaurangerna och släcker törst och hunger, för att sedan ge er ut på Gamla stadens gator och gränder med en kunnig guide som inte bara guidar er runt och visar sevärdheter, utan även berättar om staden och svarar på era frågor. Kanske är det en specifik restaurang ni vill hitta, en speciell butik eller annat ni vill ha hjälp med. Då har ni ett gyllene tillfälle och resurs i form av er guide!

Efter stadsturen kan det vara läge att vila fötterna lite på hotellet innan ni ger er ut igen, eller så stannar ni till på något café och tar en eftermiddagsfika före middagen. Vi hjälper er med bordsbokning på en trevlig restaurang.

Boende på Hotel Petr (★★★)Hotel Petr★★★Petr är ett mycket prisvärt turistklasshotell i centrala Prag. Hotellets fasad är en byggnad i sekelskiftesstil som renoverades 2010 li....

bryggeri-weekendresa-prag-hotel-petr-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 2: Prags ölbryggerier
För er som är intresserade av att testa unika öl och för er som gillar öl rent generellt, rekommenderar vi en tur till fyra av Prags minsta bryggerier med en guide som visar vägen och ni får provsmaka öl som inte säljs utanför det egna bryggeriet. Det går utmärkt att handla dessa öl på flaska och ta med hem också. Tänk bara på bagagevikten och packa flaskorna försiktigt!

Frukost ingår.

stridsvagn-weekendresa-prag-hotel-petr-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 3: Låt adrenalinet pumpa!
Vill ni uppleva något riktigt häftigt och actionladdat? Då har vi en tur för er! En actionspäckad dag som innebär att ni hämtas på ert hotell ut till ett gammalt militärfält utanför Prag. Här får ni köra en quad-bike i tuff terräng, följa med som passagerare i en rysk pansarbil och avrunda med ett stort paintballkrig med de andra deltagarna. I paketet ingår utrustning, skyddskläder, lunch och en oförglömlig adrenalinkick!

När ni är tillbaka i Prag och tagit en skön dusch efter actionturen, är det dags för en trevlig middag. Det finns restauranger i alla klasser och som vanligt är vi till för att hjälpa er välja en som passar er och boka åt er.

Frukost ingår.

lobby-hotel-petr-hotell-prag-tjeckienexperten

Dag 4: Hemresa
Efter en händelserik helg är det dags att varva ner lite och flanera på egen hand i Prag. Ta en sista öl på ett bryggeri, en god fika på ett konditori eller bara shoppa. När det är dags att lämna hotellet kommer er chaufför till hotellet och kör er till flygplatsen och incheckning och hemfärd.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Weekendresa till Prag med Hotel Petr.
DatumReslängdProgramNoteringPris frKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs programStockholm / Köpenhamn2 910:-Mer infoBoka
Flexibelt4 dagarLäs programGöteborg3 910:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.