Weekendresa till Prag med Hotel Hastal
4 dagar

Weekendresa till Prag med Hotel Hastal

fr 3 450 SEK Visa avgångar

Weekendresa till Prag med Hotel Hastalfr 3 450 SEK

★★★★

Fyra dagar i Prag är lagom förde flesta resenärerna och om det är en resa torsdag-söndag eller fredag-måndag är egentligen rätt oviktigt. Båda varianterna tar inte mer än två semesterdagar i anspråk och dessutom är det lite mindre folk på gator och torg. Alla butiker, restauranger och sevärdheter är öppna som vanligt söndag och måndag, undantaget museum som normalt stänger på måndagar. På fyra dagar hinner ni får ut det mesta av stadens historiska stadskärna och vill ni optimera tiden, så hjälper vi till med bokningar och förslag på aktiviteter!

  • Flyg direkt till en av Europas vackraste städer
  • Upplev musik och opera i storslagna konserthallar
  • Följ med på en tur genom Gamla stadens gränder och vrår
  • Utforska Pragborgens gömmor
  • Drick U Flekus mörka mustiga öl på plats
  • Njut av utsikten från Petrintornet som är Eiffeltornets tvilling
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Weekendresa till Prag med Hotel Hastal men vissa avvikelser kan förekomma.

I grundpaketet ingår flyg, alla flygskatter och boende i tre nätter med frukost. Till det kan ni lägga till sådant som transfers till och från hotellet, stadsturer och bordsbokningar på restauranger med mera. Programmet nedan är att betrakta som ett förslag och aktiviteterna ingår inte i paketpriset, men kontakta oss för aktuella priser för aktiviteterna så har ni alltid exakt koll.

weekendresa-prag-hotel-hastal-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 1: Ankomst till Prag
När ni har landat och tagit ut bagaget går ni ut i ankomsthallen, där en chaufför väntar på er. Han visar er ut till den väntande bilen och kör er sedan direkt till ert hotell, vilket tar mellan 30-45 minuter beroende på ert hotellval. Efter incheckningen på hotellet har ni resten av dagen fri och ett bra sätt att börja resan på är att äta lunch och sedan ge sig ut till fots med en guide i Gamla staden! Guiden berättar om sevärdheterna, visar vägen till sådant ni kanske hade missat på egen hand och svarar givetvis på alla möjliga frågor om Prag och Tjeckien. En stadstur tar normalt 2-2,5 timmar.

När ni är klara med stadsturen kan ni stanna ute och fortsätta upptäcka Prag på egen hand fram till middagen, eller gå till hotellet och vila lite. Till kvällen föreslår vi en teater- eller operaföreställning, Pragborna är glada i kultur och det brukar vara fullsatt. Vi hjälper er dock att boka!

Boende på Hotel Hastal (★★★★)Hotel Hastal★★★★Hotel Hastal är ett familjeägt hotell med ett perfekt läge på en lugn sidogata, med Gamla Stadens torg på ca 3-5 minuters promenadavstå....

bryggeri-weekendresa-prag-hotel-hastal-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 2: Ölbryggerierna i Prag
Tjeckien är känt för sitt öl och en av hemligheterna bakom är den speciella humle som växer i landet oh som exporteras till och med till Tyskland, som också är en rik ölnation. På den här turen får ni besöka fyra av Prags minsta bryggerier, ett av dem skryter om att vara Prags äldsta bryggeri fortfarande i bruk! Gemensamt för de här fyra bryggerierna är att deras öl inte går att köpa utanför det egna bryggeriet och då passar det väl bra att ni får provsmaka dem på plats? I turen ingår guide och givetvis provsmakning.

Frukost ingår.

pragborgen-weekendresa-prag-hotel-hastal-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 3: Pragborgen
Den här dagen rekommenderar vi en promenad med guide upp till Pragborgen, som är Europas största slottskomplex. Borgen grundades redan på 800-talet och har sedan dess varit centrum för makten i Tjeckien. Även idag har landets president och hans stad sina kontor här - om flaggan är uppe på taket så är han hemma! Ni går runt med guiden som visar er runt bland de ibland labyrintlika byggnaderana och plockar ut höjdpunkterna åt er. Lunchen kan ni äta på en uteservering vid borgen eller på en av dess sluttningar.

Den sista middagen i Prag på denna resa bör vara lite speciell. Beroende på er budget och smakriktning bokar vi in en lämplig restaurang åt er där ni över en öl eller ett glas vin och med god mat på bordet sorterar helgens upplevelser.

Frukost ingår.

Dag 4: Hemresa
Det har blivit dags att åka hem för denna gång, förhoppningsvis efter en skön resa som lämnat mersmak. I god tid innan ert plan lyfter kommer er chaufför till hotellet och kör er till flygplatsen och incheckning och hemfärd.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Weekendresa till Prag med Hotel Hastal.
DatumReslängdProgramNoteringPris frKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs programStockholm / Köpenhamn3 450:-Mer infoBoka
Flexibelt4 dagarLäs programGöteborg4 450:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.