Weekendresa till Prag med Hotel Hoffmeister & Spa
4 dagar

Weekendresa till Prag med Hotel Hoffmeister & Spa

fr 3 920 SEK Visa avgångar

Weekendresa till Prag med Hotel Hoffmeister & Spafr 3 920 SEK

★★★★★

Prag ligger i stort sett mitt i Europa och kallas Europas hjärta. Staden är inte bara en av Europas äldsta utan även en av de vackraste, med en stadskärna vars äldsta byggnader stammar från 800-talet, smala gränder som leder till gemytliga små pubar och kvartersrestauranger, parker och välbevarade hus från i stort sett alla arkitektoniska epoker i Europas historia. De flesta som söker sig till Prag kommer för att uppleva den gamla stadens rika utbud av musik och kultur, då tjeckerna är förtjusta i musik, historia och kultur. Många tar sig också hit för att uppleva det tjeckiska ölet på plats, medan andra kommer för en billig storstadssemester.

  • Utforska den gyllene staden Prag
  • Cykla runt med professionell guide och lär dig mer om Prag
  • Följ med ut till ett av jaktslotten utanför Prag
  • Njut av skön jazz på floden
  • Vandra upp till Pragborgen och testa att skjuta armborst
  • Upplev en kammarkonsert i en av Prags kyrkor
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Weekendresa till Prag med Hotel Hoffmeister & Spa men vissa avvikelser kan förekomma.

För att ge er en idé om hur ni kan lägga upp resan, föreslår vi ett dag-för dag-program med föreslagna aktiviteter. Detta är bara ett förslag och aktiviteterna nedan är därför inte inkluderade i paketpriset. Aktuell prislista för aktiviteter bifogas alltid med er beställning.

weekendresa-prag-hotel-hoffmeister-spa-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 1: Ankomst till Prag
Efter landning tar ni ert bagage och går ut i ankomsthallen där ni välkomnas av en chaufför som kör er direkt till ert hotell för incheckning. När ni har lämnat bagaget på rummet är det dags att ge sig ut på Prags gator och utforska staden! Beroende på när ni har landat kan det vara läge med en lunch på en lokal restaurang innan ni ger er ut på en stadsvandring i Gamla staden, eller upp till Pragborgen och Lillsidan beroende på era intressen. Vår guide möter upp och tar med er till fots genom gränderna och gatorna, ni skiftar mellan gamla kvarter och breda moderna shoppinggator, ni går från historiska sevärdheter från medeltiden till moderna urbana strukturer.

Till kvällen slår ni er ner på en trevlig restaurang efter vår rekommendation, eller kanske en pärla ni själva hittat under stadsturen, och sorterar ut tankarna över en god måltid och ett par öl. Kanske planerar ni resten av resan med karta, block och penna i handen, kanske väljer ni att ta varje dag som den kommer.

Boende på Hotel Hoffmeister & Spa (★★★★★)Hotel Hoffmeister & Spa★★★★★Hotel Hoffmeister & Spa ligger på Lillsidan, den barocka stadsdelen på andra sidan floden sett från Gamla staden. Hotellet ligger vid f....

cykel-weekendresa-prag-hotel-hoffmeister-spa-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 2: Prag på cykel
Oavsett om ni gick på stadsvandring under gårdagen eller inte, så kan ni få ut en hel del av en cykeltur med guide. Med cykel tar ni er fram snabbare och till delar av stadskärnan som inte täcks av fotvandringen. Med er har ni en erfaren guide som stannar vid sevärdheterna och monumenten och berättar om dem. Förutom cykel får ni självklart hjälm, karta och eventuell regnponcho om det skulle börja dugga lite.

Frukost ingår.

sedlec-kutna-hora-weekendresa-prag-hotel-hoffmeister-spa-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 3: Bortom Prags gränser
Ibland vill man bara lämna staden bakom sig och åka ut på landet. Vad finns där? Det tjeckiska landskapet är täckt av gamla slott, borgar, kyrkor och kloster. Inom bekvämt köravstånd finns flera av dessa gamla landmärken, som inte bara är ett monument över människans ambition och hängivenhet utan även vår kreativitet och önskan om att skapa något estetiskt tilltalande som kan överbrygga generationerna. Vi har guidade turer med buss till många sådana mutflyktsmål, bl.a. jaktslottet Konopiste, fästet Karlstejn, St. Maria-basilikan i Kutna Hora och en av de mest makabra kyrkorna i Europa - skelettkyrkan i Sedlec.

Sista kvällen i Prag, i alla fall på den här resan, kan med fördel tillbringas på en jazzkryssning, då ni äter middag på floden till skön jazz och utsikt över monument och byggnader längs floden, alla upplysta i skymningsljuset.

Frukost ingår.

Dag 4: Hemresa
Hur mycket tid ni har idag beror på vilken tid ert plan lyfter. Har ni mycket tid tills planet går så hinner ni med en sista shoppingrunda, kanske en liten utflykt till eller så parkerar ni er på ett kafé och låter stadens puls omge er medan ni tar en lång, skön fika. När det är dags att lämna Prag kommer bil till ert hotell och kör er till flygplatsen, där ni checkar in och flyger hem, förhoppningsvis med en längtan tillbaka till Prag!

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Weekendresa till Prag med Hotel Hoffmeister & Spa.
DatumReslängdProgramNoteringPris frKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs programStockholm / Köpenhamn3 920:-Mer infoBoka
Flexibelt4 dagarLäs programGöteborg4 920:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.