Weekendresa till Prag med Hotel Modra Ruze
4 dagar

Weekendresa till Prag med Hotel Modra Ruze

fr 3 660 SEK Visa avgångar

Weekendresa till Prag med Hotel Modra Ruzefr 3 660 SEK

★★★★

Prag! De hundra tornens stad väcker många associationer när man hör dess namn nämnas. Många tänker på en iskall god lager, en del tänker på Mozart, som bodde och skrev färdigt Don Giovanni i Prag, vissa tänker på en medeltida borg som tronar på en höjd över staden. Andra tänker på små kulerstensbelagda gränder, torgmarknader och småbutiker som säljer granatsmycken. Prag har allt detta och mycket mer att erbjuda dig som vill flyga ner på en kort helg och vi hjälper dig att sätta ihop precis den resa som passar just dig!

  • Handla på lantmarknaden på Republikens plats
  • Gå runt i Kafkas gamla hus i Gyllene Gränden
  • Lyssna på jazz i en genuin tjeckisk pub
  • Titta på en Laterna Magica föreställning
  • Skäm bort dig själv med billig shopping
  • Utforska Karlsbad med de många naturliga hälsokällorna
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Weekendresa till Prag med Hotel Modra Ruze men vissa avvikelser kan förekomma.

Om det är er första resa till Prag finns det att antal "måsten" för att kunna få ut det mesta möjliga från resan. Ett sådant "måste" är en stadstur med en guide som visar er runt i Gamla staden, så att ni lär er mer om var ni är, hur ni hittar och var allt finns. Programmet nedan är bara ett förslag och aktiviteterna är därför inte inkluderade i paketpriset. Kolla gärna aktuellt dagspris med oss för den tur eller de turer ni är intresserade av!

weekendresa-prag-hotel-modra-ruze-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 1: Ankomst till Prag
När planet har stannat vid terminalen på flygplatsen lämnar ni flygplatsen med en chaufför som möter er i ankomsthallen. Han kör er direkt till hotellet, vilket tar mellan 30-45 minuter beroende på vilket hotell ni har valt. Efter incheckningen på hotellet har ni resten av dagen fritt och kan ge er ut på en stadsvandring med en professionell guide som visar er runt, berättar om allt ni ser och plockar ut de viktigaste sevärdheterna åt er och har ni något specialintresse, har hört talas om en specifik byggnad eller plats som ni vill se, så tar guiden hänsyn till det.

När solen gått ner är det dags för en kall öl och en god middag. Det finns många restauranger i Prag och vi har valt ut några av dessa att rekommendera och några att samarbeta närmare med och kan hjälpa er boka bord på en trevlig restaurang eller kanske t.o.m. ett ölbryggeri.

Boende på Hotel Modra Ruze (★★★★)Hotel Modra Ruze★★★★Hotel Modra Ruze, som på svenska betyder den blå rosen, ligger mitt i Prags historiska centrum, mellan Vaclavplatsen och Gamla stadens ....

segway-weekendresa-prag-hotel-modra-ruze-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 2: Prag på Segway
Det är inte svårt och är ett annorlunda och roligt sätt att upptäcka Prag på! Innan turen börjar får ni instruktioner om hur en Segway används och öva på att köra. Hjälm och karta delas självklart ut och ni kör sedan med guiden i delar av Prag ni normalt inte kommer till på en vanlig stadsvandring, bl.a. Strahovklostret för en fin vy över Prag. Pragborgen är ett stående inslag och även Karlsbron är ett "måste", för att nämna några av de många höjdpunkterna på turen. På ca 3,5 timmar får ni ut nästan lika mycket som en hel dags sightseeing till fots!

Frukost ingår.

karlovy-vary-karlsbad-weekendresa-prag-hotel-modra-ruze-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 3: Upplev den tjeckiska landsbygden
Prag är den tjeckiska huvudstaden och de flesta nöjer sig med att tillbringa all tid här. Men det här kanske inte är första resa till Prag, det kanske är er andra eller tredje och ni är sugna på något mer? Då kan en heldagstur till kurorten Karlsbad (Karlovy Vary på tjeckiska) vara på sin plats! Karlsbad ligger ca 16 mil väster om Prag i en vacker dal kring floden Ohre. Staden har många hälsokällor, men är även känd för sin årliga filmfestival och sina fina golfbanor som drar nytta av det omgivande landskapet. I utflykten ingår bl.a. sightseeing i staden, besök på likörfabriken Becher och kristallglasgalleriet Moser. Turen tar i stort sett hela dagen så planera inget annat före kvällen!

Det har blivit dags för er sista kväll i Prag för denna gång. Det kräver något speciellt för middagen och här kan vi hjälpa er att boka en restaurang med utsikt över Prag, en elegant och modern finrestaurang eller en middagskryssning. Ni bestämmer - vi ordnar!

Frukost ingår.

Dag 4: Hemresa
På hemresedagen är det dags att packa väskorna med era fynd, saknar ni något så är det hög tid att ge sig ut bland butikerna igen och shoppa loss. Vill ni ha med er god, tjeckisk salami hem så är det en bra dag att handla på. Likaså om ni fastnade för något speciellt öl - glöm dock inte att packa in ölet ordentligt och överskrid inte viktgränsen på bagaget!

Ett par timmar innan planet lyfter kommer transferbilen tillbaka till hotellet för att köra er till flygplatsen och incheckning och hemfärd.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Weekendresa till Prag med Hotel Modra Ruze.
DatumReslängdProgramNoteringPris frKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs programStockholm / Köpenhamn3 660:-Mer infoBoka
Flexibelt4 dagarLäs programGöteborg4 660:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.