Weekendresa till Prag med Hotel Mucha
4 dagar

Weekendresa till Prag med Hotel Mucha

fr 3 210 SEK Visa avgångar

Weekendresa till Prag med Hotel Muchafr 3 210 SEK

★★★★

Prag är en av Europas vackraste städer med en fantastisk arkitektur. Det bästa sättet att uppleva staden är till fots. Promenera över den berömda Karlsbron, på de små sidogatorna kring Gamla stadens torg och stanna gärna på någon av stadens alla uteserveringar för att ta en liten paus och avnjuta ”de hundra spirornas stad”. Ta er genom de vindlande gränderna och slottsträdgårdarna, åk upp i Petrintornet och blicka ut över den magiska staden. Besök något av de många muséerna och lyssna på en konsert i maffiga konserthuset Rudolfinum vid floden Vlatava.

  • Upplev en av Europas vackraste huvudstäder
  • Provsmaka öl direkt på bryggerierna
  • Följ med på en flodkryssning på Vltava-floden
  • Åk ut till borgen Karlstejn som byggdes för att förvara kronjuvelerna
  • Koppla av på ett av många konditorier
  • Vandra i Kafkas fotspår
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Weekendresa till Prag med Hotel Mucha men vissa avvikelser kan förekomma.

Programmet är endast ett förslag på hur er resa skulle kunna se ut, aktiviteterna nedan är därför inte inkluderade i paketpriset. För att se priser på de olika turerna, vänligen se under rubriken "Utflykter" i menyn ovan.

weekendresa-prag-hotel-mucha-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 1: Ankomst till Prag
När ni har landat och tagit ut bagaget går ni ut i ankomsthallen, där väntar en chaufför på er med en skylt som det står ert namn på. Ni visas ut till den väntande bilen som tar er till ert hotell i Prags centrum. Ni kan nu passa på att äta en lunch innan ni förslagsvis möter upp vår guide för en stadsvandring i Gamla staden. Under turen genom Prags krokiga gränder och kullerstensgator berättar guiden om staden, dess byggnader, folk och historia och svarar givetvis på alla frågor. På kvällen rekommenderar vi att ni äter på Restaurang Nebozizek. Restaurangen ligger halvvägs uppför Petrinkullen på Lillsidan. Ni tar er upp till restaurangen med en rälslinbana och härifrån har ni en fantastisk panoramavy över Prag. Är ni tidiga kan ni med fördel ta en drink på uteserveringen och titta på utsikten. Vi hjälper gärna till med bordsbokning.

Boende på Hotel Mucha (★★★★)Hotel Mucha★★★★Hotellet har ett bra läge med gångavstånd till Gamla stadens torg och Vaclavplatsen. Hotellet har fått sitt namn från en av de mest kän....

ol-weekendresa-prag-hotel-mucha-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 2: Ölbryggerirunda
Idag föreslår vi att ni går en ölbryggerirunda. Ni träffar en av våra svensktalande guider utanför ett av Prags minsta bryggerier, och tar er nu till fots till fyra olika bryggerier mitt i Prag. Ni får chans att provsmaka deras öl samt lära er om hur ölbryggningen går till. Ni kan även välja att starta turen med lunch, alternativt avsluta med middag.

Frukost ingår.

karlstejn-slott-weekendresa-prag-hotel-mucha-weekendresor-tjeckien-tjeckienexperten

Dag 3: Utflykter i och utanför Prag
Vill ni åka på en utflykt utanför Prag är en tur till Slottet Karlstejn rekommenderat. Slottet grundades 1348 av Kung Karl IV, som även var kejsare över det tyskromerska riket. År 1480 byggdes slottet om för att anpassas till gotiken och i slutet av 1600-talet fick det ytterligare en renovering för att anpassas till renässansens stil. Idag är slottet en av de mest besökta sevärdheterna, känt som ett ”sagoslott” med vacker omgivning. På kvällen kan ni samlas vid floden Vltava för en två timmar lång flodkryssning, en av de populäraste utflykterna i Prag! Under färden är monumenten och byggnaderna upplysta och ni serveras en buffé av både tjeckiska och internationella rätter.

Frukost ingår.

breakfast-hotel-mucha-prag-tjeckien-min

Dag 4: Hemresa
Idag är det dags att resa hem och ni kan själva välja hur ni vill tillbringa dagen. Ni kan exempelvis bara strosa runt i staden eller ta en guidad tur eller utflykt. Sedan är det dags att ta farväl av Prag för denna gång. En bil kommer till hotellet för att ta er till flygplatsen och förhoppningsvis har ni med er många fina minnen i bagaget!

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Weekendresa till Prag med Hotel Mucha.
DatumReslängdProgramNoteringPris frKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs programStockholm / Köpenhamn3 210:-Mer infoBoka
Flexibelt4 dagarLäs programGöteborg4 210:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.