Kickoff i Prag

God personalvård och sammanhållning är viktigt i ett företag. Prag är en perfekt stad för företag som vill anordna en kick-offresa utöver det vanliga. Ni väljer själva inriktningen på resan, om ni exempelvis vill ha ett tema med t.ex. kultur, sport eller branding. Ni kanske vill hålla en golfturnering för företaget eller uppleva en del av Tjeckiens historia på ett medeltida slott? Eller varför inte ha en riktigt annorlunda kickoff, där ni deltar i en äkta medeltida tornering till häst eller ösa på adrenalinet och köra stridsvagn? Allt detta är möjligt och mycket mer! Vi hjälper er att skräddarsy er resa så att den blir precis som ni vill ha den.

För att ge lite inspiration och en grund att bygga på har vi tagit fram ett exempel på en kick-offresa till Prag; baserat på mellanklasshotell och roliga aktiviteter. Skickar ni en offertförfrågan på en kick-offresa kan ni berätta just hur ni vill ha er resa, så får ni alltid en detaljerad offert med flygtider, olika hotellalternativ, priser och givetvis vilka aktiviteter som passar.

Dag 1: Ankomst till Prag
Vid ankomsten till Prag möter en chaufför er med en skylt som det står ert företags namn på, han visar er ut till den väntande bussen och kör er till ert hotell i Prag. Ni bor på Hotell Petr, ett bra mellanklasshotell med bra läge i Gamla stadens Lillsida. Ni checkar in och har resten av eftermiddagen och kvällen fri.

Om ni vill börja kickoffen med en gång, rekommenderar jag att ni börjar med en skattjakt! Ni delas in i mindre team som får olika uppdrag att lösa i Prag – det kan till exempel vara att ta foto på en viss staty, be en lokalbo om en viss uppgift eller annat som får gruppen att samarbeta och lösa gemensamt. Skattjakten avrundas på ett av Prags många ölbryggerier eller pubar, där kall öl serveras medan alla redovisar sina resultat och priser delas ut.

Dag 2: Segway & ölbryggerirunda
Efter frukost börjar ni mjukt med en promenad till samlingsplatsen för en Segway-tur (vi lämnar exakta instruktioner, rutt m.m. baserat på ert hotellval, samt markerar allt på er karta över Prag.) Ni åker nu på en ca 3,5 timmar lång stadstur genom Prag med engelsktalande guide. Ni startar från Karlsbron, och åker genom Petrinparken där ni anländer till klostret Strahov, som har en vacker utsikt över staden. Sedan korsar ni floden och kommer in till Gamla staden där ni kör runt i den judiska stadsdelen Josefov. Efter att ha sett den judiska staden, kommer ni fram till Gamla stadens torg för att se den astronomiska klockan innan ni vänder tillbaka över Karlsbron där ni till avslutar utflykten.

Efter Segwayturen har ni fritt för lunch på egen hand. På eftermiddagen börjar nästa aktivitet – ölbryggerirundan. Ni träffar en av våra svensktalande guider utanför ett av Prags minsta bryggerier och han tar er nu till fots till fyra olika bryggerier mitt i Prag, så att ni får provsmaka deras öl och lära er om hur ölbryggningen går till.

Dag 3: Actiondag!
Detta blir den stora actiondagen! På morgonen kommer en buss till ert hotell och hämtar er till ett skyttefält utanför Prag, där ni först får säkerhetsinstruktioner och utbildning i vapenhantering. Sedan kör ni tävlingsskytte med M-16, AK47, Glock, Magnum 357 och hagelgevär. När ni är klara delas priser ut och medan adrenalinet lägger sig serveras lunch ur en gammal militär köksvagn.

Efter lunchen är det dags för mer action, det är dags att axla rollen som SWAT-team! SWAT står för Special Weapons and Tactics och är polisens elitstyrka i de flesta länder. SWAT fritar gisslan, bekämpar terrorism och löser andra uppgifter vanlig polis inte kan hantera. Ni får nu en försmak av den hårda utbildning poliser får för att ingå i ett SWAT-team. När ni är klara kör ni tillbaka till Prag och har kvällen fri, förslagsvis äter ni en gemensam middag på någon lokal restaurang och pratar om allt ni har upplevt under resan.

Dag 4: Hemresa
Idag är det dags att ta farväl av Prag för denna gång! Ni checkar ut och en buss kommer till hotellet för att ta er till flygplatsen för hemresa.

©2024 TjeckienExperten