Konferensresa till Prag

Prag ligger bara två timmar bort med direktflyg från Arlanda och strax under 1,5 timmar från Köpenhamn. Det gör Prag till en mycket attraktiv stad för konferensen då ni kommer tid snabbt och dessutom får en prisvärd konferens med möjlighet att lägga till en hel del aktiviteter på plats för att få ut mer än en renodlad konferensresa och på så vis skapa ett mervärde för medarbetarna. Vi skräddarsyr alla konferensresor så de blir precis som ni vill ha dem och anpassar valet av flyg, boende och kringaktiviteter så att ni hela tiden har koll på kostnaderna. Tänk på att flaskhalsen för större grupper brukar vara flyget; speciellt om ni vill åka hem en söndag som är den populäraste hemresedagen. Ju tidigare vi bokar flyget, desto större är chansen att ni får precis det flyg ni vill ha och till rätt pris. Exakta flygtider och exakt pris för just er resa får ni i en offert som är kostnadsfri och inte är bindande på något vis. I offerten får ni också ett antal olika hotellförslag att välja bland.

Exempelresan bygger på ett litet företag på 20 resenärer och bygger på att konferensen blandas med andra aktiviteter. Programmet är fullständigt anpassningsbar. Det går att flyga direkt till Prag från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Anslutning från andra orter i Sverige kan ordnas. Tala om för oss hur ni vill att er resa ska se ut, så tar vi hand om resten!

Dag 1: Ankomst till Prag
När ni har landat och tagit ut bagaget går ni ut i ankomsthallen, där en chaufför väntar på er med en skylt som det står ert företagsnamn på. Han visar er ut till den väntande transferbussen och kör er till ert fyrstjärniga hotell i Gamla staden.

Efter incheckningen serveras lunch på hotellets restaurang, sedan kommer en av våra svensktalande guider till hotellet och tar med er på en stadsvandring i Gamla staden. Under turen genom Prags krokiga gränder och kullerstensgator berättar guiden om staden, dess byggnader, folk och historia och svarar givetvis på alla frågor. Turen tar ca två timmar och guiden lämnar er på hotellet igen när vandringen är slut.

På kvällen äter ni middag på den typiskt tjeckiska restaurang U Cerneho slunce i närheten av hotellet. Här serveras det en trerätters middag.

Lunch och middag ingår.

Dag 2: Konferens & middag på ölbryggeri
Efter frukost har ni konferensrummet på hotellet på förmiddagen. Under konferensen serveras kaka med kaffe eller thé. Efter konferensen blir det lunch på hotellet och sedan har ni eftermiddagen fri för egna aktiviteter fram till middagen.

Om ni vill göra någon gemensam aktivitet efter lunchen, rekommenderar vi att ni följer med på en guidad tur på Lillsidan med segway. Det är ett annorlunda och roligt sätt att upptäcka Prag på, turen börjar på Lillsidan och ni kör ni från Karlsbron uppåt mot Petrinparken. Här ligger Strahovklostret som bjuder på en fantastisk vy över Prag. Turen fortsätter sedan vidare till Pragborgen och ner igen till Gamla staden för rundtur i de judiska kvarteren och Gamla stadens torg. Vid turens slut kör ni över Karlsbron till Lillsidan igen, där turen avslutas.

Ni samlas igen på kvällen och går till ett av Prags minsta ölbryggerier, U Medvidku. Bryggeriet ligger i Gamla staden, kanske tio minuters promenad från hotellet. Det är alltid lika spännande att gå hit då bryggeriet gör små serier så man vet aldrig vad de kommer att bjuda på utöver standardölet – en ljus och en mörk lager. Här ni serveras en trerätters middag och får i stort sett obegränsad mängd öl, vin eller alkoholfritt för de som vill hålla sig nyktra under kvällen.

Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3: Konferens & flodkryssning
Ni har ännu en halvdags konferens på hotellet med fika och lunch precis som under gårdagen, innan ni har eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

Vill ni hålla gruppen samman under eftersmiddagen och göra något som är både roligt och lärorikt, föreslår vi att ni följer med på en skattjakt i Gamla staden! Ni delas in i smågrupper och får ett antal uppdrag att utföra, karta och instruktioner och drar sedan i alla väderstreck i jakt på ledtrådarna. Det brukar ta 1-2 timmar beroende på ert antal, sedan samlas ni igen för resultat och prisutdelning.

På kvällen samlas ni vid floden Vltava för en två timmar lång flodkryssning, en av de populäraste utflykterna i Prag! Under färden är monumenten och byggnaderna upplysta och ni serveras en buffé av både tjeckiska och internationella rätter.

Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4: Hemresa
Idag är det dags att säga farväl till Prag för denna gång! Ni checkar ut och en buss kommer till hotellet för att hämta er till flygplatsen för er hemresa. Förhoppningsvis har ni haft en mycket trevlig helg i Prag och många fina minnen med er i bagaget!

Frukost ingår.

©2024 TjeckienExperten