Konferensresa till Konopiste

Vill ni hålla er konferens i en annorlunda miljö med natursköna omgivningar istället för i en storstad? Då är Konopiste Golf Resort något för er! Klubben ligger ca 40 km söder om Prag och har öppet april-oktober. Själva huvudbyggnaden är ett slott med 55 lyxiga dubbelrum och har bra konferensrum. Här finns två restauranger och under 2013 öppnade klubben även ett SPA. Klubben är en av Tjeckiens bästa, med två 18-håls mästerskapsbanor och en 9-håls träningsbana.

Konferensen kan hållas i något av de sex rummen beroende på ert antal, de tre minsta rummen är 18 m2, nästa är 34 m2 (plats för 24-78 personer) näst största är 54 m2 (plats för 24-80 personer) och det största rummet är 135 m2 med plats för 42-80 personer beroende på inredning. Alla konferensrum är utrustade med modern konferensutrustning.

Exempelresan är baserad på ett litet företag på 20 resenärer och bygger på att konferensen blandas med andra aktiviteter och dagligt inträde till resortens SPA, där ni kan använda deras olika pooler och bastu. Programmet är fullständigt anpassningsbart. Det går direktflyg till Prag från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, vi ordnar anslutning från andra orter i Sverige och sköter transfern till och från resorten. Tala om för oss hur ni vill att er resa ska se ut, så tar vi hand om resten!

Dag 1: Ankomst till Prag och vidare transfer
När ni har landat och tagit ut bagaget går ni ut i ankomsthallen, där en chaufför väntar på er med en skylt som det står ert företagsnamn på. Han visar er ut till den väntande transferbussen och kör er till Konopiste Golf Resort, vilket tar ca en timmes transfertid.

Efter incheckningen serveras lunch på Konopistes restaurang och er konferens börjar samma eftermiddag. Det blir en paus för fika ett par timmar in i konferensen. När ni är klara får ni lite fri tid, innan ni samlas igen på restaurangen för middag.

Lunch och middag ingår.

Dag 2: Konferens & slottstur
Efter frukost har ni konferensrummet på förmiddagen, med en paus för fika. Efter konferensen blir det lunch, sedan kommer en buss med en guide till resorten för att ta er till det närliggande jaktslottet Konopiste, som golfklubben är uppkallad efter.

Slottet grundades av släkten Benesovec på 1300-talet vid floden Sazava. Under 1800-talet blev slottet säte för Franz Ferdinand, den österrikiske tronföljaren, som renoverade och modifierade slottet. Det är ett utmärkt exempel på medeltida byggkonst med franska drag, något som är unikt för Tjeckien. Slottet har en vacker park och en imponerande samling jakttroféer och vapen.

Efter slottsturen åker ni tillbaka till resorten och har resten av dagen fri, ni kan nu besöka SPA-avdelningen, bada, basta eller ta någon avkopplande massage för middagen.

Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3: Konferens & ölbryggeritur
Ni har ännu en halvdags konferens på hotellet med fika och lunch precis som under gårdagen och lunch.

Dagens eftermiddagsaktivitet är ett besök på ölbryggeriet Kozel, som bryggs i den lilla byn Velké Popovice ca 30 km norr om Konopiste. Det har bryggts här sedan 1874, men själva bryggeriet har anor från 1300-talet och har prisats för in höga kvalitet. Det återupplivades 1874 av den rike industrimagnaten Fransisek Ringhoffer, som var borgmästare i Smichov (idag en del av Prag). Efter första världskriget passerade en fransk målare byn och berördes så av gästfriheten, att han erbjöd sig att skapa ett emblem för bryggeriet och eftersom ordet ”Kozel” betyder ”get”, fick en get med en bägare öl bli bryggeriets emblem. Under besöket på bryggeriet får ni lära er mer om bryggerikosten och givetvis provsmaka det goda ölet!

Efter besöket på Kozel kör ni tillbaka till Konopiste och har möjlighet att nyttja SPA-avdelningen, spela golf eller bara koppla av före middagen.

Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4: Prag och hemresa
Det har blivit dags att lämna Konopiste Golf Resort och återvända hem. Dock är ingen resa till Tjeckien komplett utan ett besök i Prag, så när transferbussen kommer efter frukost kör det er till Prag där en av våra guider tar med er på en stadstur i Gamla staden. Guiden tar med er på en ca två timmar lång vandring i Gamla staden och berättar om allt ni ser, svarar på frågor och anpassar turen efter era intressen.

Efter stadsturen kör transferbussen vidare till flygplatsen för incheckning på flyget och hemresa. Vi hoppas att ni har fått en rolig och lite annorlunda konferensresa!

Frukost ingår.

©2024 TjeckienExperten