Konferens & skidåkning i Tjeckien

På vintern vill de flesta av oss ka skidor på snötäckta backar och ha en skön afterski och värma sig i en avkopplande miljö. För företag och organisationer som vill hålla utbildning eller konferens vintertid och samtidigt ge sina medarbetare möjlighet att njuta av vintersport på eftermiddagarna, har vi tagit fram ett komplett konferenspaket till Spindleruv Mlyn, Tjeckiens bäst välutvecklade skidort. Orten är inte stor, ungefär som Landskrona och har en vänlig atmosfär, trevliga pubar och restauranger och småbutiker. Backarna är fördelade på två huvudsystem med blå, röda och svarta backar. Mellan dessa finns några mindre system och liftkorten gäller på alla liftar utom de privata. Skidbussarna är gratis och går mellan båda systemen så ni kan variera skidåkningen. För resenärer som vil bättra på sin teknik finns det duktiga skidlärare och vi kan ordna skidtävlingar. Ni behöver inte ta med skidutrusning, då allt finns att hyra på plats.

Hotellet vi har valt ut två som har allt som behövs för en lyckad konferens, det är ett förtaklasshotell med bra läge och erbjuder fullt utrustade konferensrum i olika storlekar, restauranger och kringaktiviteter som bastu, swimmingpool, bowling och mycket mer.

Exempelresan är baserad på ett litet företag på 20 resenärer som vill ha en fyra dagars resa, t.ex. fredag till måndag. Vi har inkluderat liftkort och programmet är fullständigt anpassningsbart.

Dag 1: Ankomst till Prag och vidare transfer
Efter landning tar ni ut ert bagage och går ut i ankomsthallen, där er chaufför väntar på er med en skylt som det står ert företagsnamn på. Chauffören visar er ut till bussen och kör er förbi Prag till Spindleruv Mlyn. Det finns vattenflaskor till er i bussen och transfern tar ca tre timmar beroende på trafik, väder och väglag.

Vid ankomsten till Harmony Club checkar ni in, i receptionen får ni era liftkort och sedan äter ni en sen lunch, beroende på er landningstid. Efter lunchen har ni eftermiddagen fri och kan spänna på er skidorna och börja pumpa puder hela eftermiddagen till ni blir hungriga och återvänder till hotellet för middagen.

Lunch och middag ingår.

Dag 2: Konferens & skidåkning
Dagen börjar med konferens fram till lunch, med avbrott för kaffe och kaka. Efter konferensen serveras lunch och eftermiddagen är sedan fri för skidåkning.

Om ni hellre vill ha en gemensam aktivitet, föreslår vi en långfärdsåkning upp i de tjeckiska bergen till en av de raststugorna som finns längs långfärdsspåren. En av de lokala skidlärarna följer med som guide och håller ihop gruppen. I huvudsystemet Stavy Petr är den kortaste långfärdslingan är ca 3 km, den längsta 24 km. Vilken ni tar väljer vi i samråd. I raststugan blir det fika med något lätt att äta och en kopp varm choklad innan ni fortsätter turen och återvänder till hotellet i god tid före middagen, så att ni har tid att t.ex. ta en massage eller basta.

Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3: Konferens & skidåkning
Även idag har ni konferens på förmiddagen med fika och lunch precis som under gårdagen. Därefter blir det skidåkning!

Det kan vara dags att göra något lite mer spännande än att bara åka skidor – tävla mot varandra! Vi arrangerar en skidtävling i en av backarna, med skidlärare som funktionärer och prisutdelning. För att hålla värmen och energin uppe, organiserar vi korvgrillning vid backen och termosar med varm choklad, glögg eller kaffe. Ni bestämmer ambitionsnivån, vi sköter allt det praktiska.

Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4: Prag och hemresa
Nu är det dags att återvända hem. Transferbussen kommer till hotellet efter frukost och kör först till Prag, där ni släpps av i Gamla staden. Bagaget lämnar ni i bussen, en av våra svensktalande guider möter er och tar med er på en stadstur i Gamla staden. Guiden tar med er på en ca två timmar lång vandring i Gamla staden och berättar om allt ni ser, svarar på frågor och anpassar turen efter era intressen.

När stadsturen är klar återvänder ni till transferbussen för vidare färd till flygplatsen. Ni checkar in på flyget och återvänder till Sverige, förhoppningsvis med en lyckad konferens och inte för mycket träningsvärk!

Frukost ingår.

©2024 TjeckienExperten